ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је прешао на самоизолацију због тога што је више људи из његовог окружења заражено вирусом корона.

Вест је потврђена у Кремљу а он је о томе саоптио у телефонском разговору председника Таџикистана Емомали Рахмону.

Путин је најавио да ће бити у карантину добитницима медаља на параолимпијским играма у Токију. У разговору он је објаснио да су заражени људи из његовог окружења.

Говорећи са спортистима о епидемији короне Путин је рекао да лекари изучавају ширење те епидемије, и додао да има оболелих и међу људима са којима он стално контактира. Касније је ту Путинову изјаву прокоментарисао његов портпарол Дмитриј Медведев који је рекао да је то председник „сликовито објаснио да и он можда буде у карантину“.

Сви који долазе у непосредни контакт са председником Путином морају бити два пута тестирани и тек кад се покаже да нису заражени могу се приближити руском председнику. Ту процедуру су морали да прођу и сви руски олимпијци са којима се он сретао ових дана и поделио им одликовања.

Путин је минулих месеци углавном разговарао са руским и другиом политичарима помоћу видео везе, али се са многима и лично среатао. Један од последњих контаката био је са белоруским председником Александром Лукашенком.

Оставите Коментар