Tворци санкција против Руске Федерације вођени су кратковидним пренадуваним политичким амбицијама, и својим одлукама су погодили економије и народе Европе и Сједињених Држава, изјавио је руски председник Владимир Путин, преноси РИА Новости.

– Ове санкције у великој мери изазивају глобалну кризу. Њихови аутори, вођени кратковидим, надуваним политичким амбицијама и русофобијом, у великој мери погађају сопствене националне интересе, сопствену економију и добробит својих грађана. То видимо пре свега у наглом порасту инфлације у Европи, рекао је Путин на састанку о економским питањима.

Он је приметио да се инфлација у неким земљама приближава стопи од 20 одсто годишње, а у еврозони у целини, цене роба су порасле за преко 11 одсто.Председник Русије подсетио је и да је СССР победио у Великом отаџбинском рату не само на фронту, већ и због своје економске моћи.

– Недавно смо прославили наш главни празник – Дан победе. И желим да подсетим да је то постигнуто не само у борбама на фронтовима, већ и због економске моћи наше земље, која се тада супротстављала индустријском потенцијалу не само Немачке, већ скоро читаве Европе коју су фашисти поробили, рекао је Путин.

Наставак опседнутости Запада санкцијама неизбежно ће довести до најсложенијих, нерешивих последица, изјавио је руски председник Владимир Путин.

– Очигледно, због објективних економских закона, наставак опсесије санкцијама, ако могу тако рећи, неминовно ће довести до најсложенијих, нерешивих последица по Европску унију, по њене грађане, као и по најсиромашније земље у свету, који се већ суочавају са ризицима од глади, рекао је Путин на састанку о економским питањима.

Он је нагласио да је „за то у потпуности кривица на елитама западних земаља, које су спремне да жртвују остатак света како би задржале своју глобалну доминацију”.

Оставите Коментар