Пад руског плана Ил-20 личи на „низ трагичних околности“, рекао је Владимир Путин у одговору на питање новинара о томе да ли се то може упоредити са обарањем руског војног авиона 2015. године.

– Када људи умиру – посебно у таквим околностима – увек је трагедија – рекао је председник Путин на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Мађарске Виктором Орбаном у Москви.

 

Одговарајући на питање новинара да ли би се инцидент у Латакији могао упоредити са обарањем руског Су-24 од стране Турске 2015. године, Путин је рекао да су ове две ситуације „другачије“.

Анкара је „намерно уништила“ руски авион, објаснио је он, док је инцидент „Ил-20“ изгледао као сплет трагичних околности, јер израелски авион није пуцао на наш авион.

Русија ће истражити инцидент, рекао је Путин и додао да ће Москва након инцидента појачати безбедност руских трупа у Сирији. Портпарол Путина Дмитриј Песков рекао је за ТАСС да ће председник вероватно разговарати с израелским премијером Бењамином Нетањахуом касније у уторак.