Председник Русије Владимир Путин подржао је идеју о подизању музеја и храма у Беслану, где је 2004. године извршен терористички напад на школу. Истакао је да је то трагични догађај у животу земље који захтева посебну пажњу и сложио се да да налог како би се по хитном поступку обезбедило финансирање.

Путин је примио в.д. председника Северне Осетије Сергеја Мењајла који га је обавестио о радовима на храму и да ц́е објекат бити изграђен следеће године.

Према његовим речима, за финансирање свих 40 пројеката предвиђених програмом социјално-економског развоја Беслана до 2025. године потребно око 800 милиона рубаља.

– Наравно, то је трагичан догађај у новијој историји који захтева посебну пажњу и ангажованост. Налога ће, наравно, бити – рекао је Путин.

Подсетимо, терористички напад у школи у Беслану, у којем су погинуле 334 особе, укључујући 318 талаца, од којих је 186 било деце, догодио се ујутро 1. септембра 2004. године. Терористи су у школску салу утерали више од хиљаду талаца, укључујући и малу децу. Људи су три дана насилно држани у школи без хране и воде.

Оставите Коментар