Јевгениј Пригожин убијен је као „поклон Зеленском“ од стране украјинске обавештајне службе за прославу Дана независности нације данас, тврди бивши портпарол Владимира Путина.
Сергеј Марков, који је строги присталица руског председника и бивши блиски саветник, рекао је да је „апсолутно јасно да је Пригожина убила украјинска обавештајна служба“, ноћ пре обележавања Дана независности Украјине.

Претпоставља се да је шеф Вагнера мртав након авионске несреће која се, упркос Марковљевим тврдњама, нашироко сматра убиством које је наручио Kремљ у којем су убијени и највиши официри његове приватне војске два месеца након покушаја побуне.

Након што је за смрт Пригожина окривио украјинску обавештајну службу, Марков га је данас поздравио као „руског хероја“ упркос томе што је шеф Вагнерове плаћеничке групе пре само два месеца покушао државни удар у земљи.

Бивши саветник Kремља, који сада прати руску пропаганду на Московском државном универзитету, тврди да су докази „веома јасни“.

Марков је рекао да ће Kијев „славити“ смрт и да ће бити „поносан“ на убиство.

Рекао је да су докази врло јасни, али нису пружили никакво оправдање за његов аргумент осим тврдњи руске пропагандне телевизије.

Марков је додао да има „пет одсто сумње“ да је Прогожин мртав након пада авиона. Спасиоци су брзо пронашли свих 10 тела путника регистрованих за лет, а руски медији су се позвали на изворе у Пригожиновој приватној војној компанији Вагнер који су потврдили његову смрт.

Бивши саветник Kремља тврдио је да би потврђена смрт Прогожина била „лоша вест“ за Русију, поздрављајући угоститеља који је постао шеф плаћеника као „хероја Русије и хероја Доњецког народа“.

Ово се дешава упркос томе што је Путин критиковао свог некада поузданог савезника због покушаја државног удара у јуну, који се на међународном нивоу сматра понижавајућим за Kремљ.

Оставите Коментар