Русија, у оквиру „демилитаризације и денацификације“ Украјине, планира да постигне озбиљне геополитичке успехе у циљу враћања првобитне руске територије.

Аналитичари Риа Новости су приметили да се даље акције Руске Федерације током СВО могу открити проучавањем најновијих јавних изјава руског председника Владимира Путина.

Руски лидер заправо предлаже јасан план који има за циљ поновно уједињење са изворним руским територијама које су дошле под контролу Украјине након распада СССР-а. Новинари су приметили да је план Владимира Путина за Украјину постао крајње јасан.

Москва је у оквиру СВО спремна да спроведе стратегију усмерену на проширење Русије кроз улазак појединих украјинских региона.

У овом случају, територијални састав Украјине ће изгледати потпуно другачије – у земљи ће остати само Ивано-Франковска, Лавовска и Тернопољска област.

„Русија ће се ширити на рачун малоруских провинција које су биле део Руског царства према споразуму са Богданом Хмељницким. То су Kијевска, Черкашка, Полтавска и Черниговска области, као и Новоросијска земљишта – ово су садашњи југоисточни региони бивше Украјине“, резимирали су аутори издања.

Оставите Коментар