Ћерка руског председника Владимира Путина, Катерина Тихонова, недавно је гостовала на телевизији, само неколико дана после потврде да се разводи од човека кога називају „најмлађим руским милијардером“

Катерина Тихонова, „рокенрол акробатска звезда“, како је често називају, ретко се појављује у јавности и даје интервјуе.

Руски медији су пренели да се развела од тајкуна Кирила Шамалова (36). У међувремену су се појавиле и гласине да се он поново оженио некадашњом љубавницом Жаном Волковом. Шамалов је један од тајкуна којима је Запад увео санкције. Он је одбио да коментарише свој приватни живот.

Гласине о разводу Тихонове и Шамалова као и о његовом венчању са Волковом потврђене су након што је Волкова у једном званичном документу навела презиме Шамалова као своје.

Није познато зашто његов брак са Катерином Тихоновом није успео. Они су се венчали 2013. године и то у тајности. Шамалов је у мираз наводно добио деонице неколико државних фирми, вредне стотине милиона долара, ако не и више…

Тихонову сви сматрају Путиновом млађом ц́ерком, иако то никада није званично потврђено.

У овом ретком телевизијском појављивању, Тихонова је говорила о научним истраживањима и представљена је као заменица директора института за математичко истраживање комплексних система на Московском државном универзитету и шеф истраживачке компаније „Иннопрактика“.

У интервјуу је говорила о напретку у технологији чији је циљ контрола електричних импулса у мозгу. Огромна тајновитост окружује две Путинове ћерке из брака са бившом женом Људмилом. Катерина Тихонова иначе користи мајчино девојачко презиме.

Она је у Русији позната као шампионка у спортском плесу.