Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да су, пре 50 година, његови родитељи морали понекад да позајмљују новац од других људи, али да су ипак могли да себи приуште телевизор, на којем су гледали хокејашке утакмице у којима је учествовао совјетски тим

Танјуг

Путин је то рекао гостујући у јубиларном издању ТВ дневника „Времја“, који је на Првом каналу руске државне телевизије почео да се емитује на данашњи дан пре 50 година, преноси Тасс.

– Нисмо били богати, али смо имали телевизор, као и наши суседи. Моји родитељи су живели од плате до плате и понекад су позајмљивали новац од других људи, али су ипак могли да себи приуште да купе телевизор – рекао је Путин одговарајући на питање о старим ТВ емисијама које још памти.

Руски председник је додао да се чланови његове породице нису често окупљали да гледају телевизор.

– Моја мајка је навијала за совјетски тим и сећам се да смо то обично заједно гледали – рекао је Путин.

На питање која ТВ емисија му се највише допала пре 50 година, шеф руске државе је одговорио да је један од најупечатљивих догађаја из периода крајем 1960-их и почцетком 1970-их био лет суперсоничног Тупољевљевог авиона „ту-144“.

– Чинило се да је то нешто фантастично, и заправо јесте било. Али, тада је то било и нешто незамисливо – објаснио је Путин.

Он је поменуо и „изванредне спортске догађаје“ и „познату серију утакмица хокеја на леду 1972.“ између Совјетског Савеза и Канаде.

Извор: informer.rs