Амерички стручњаци тврде да, иако су односи између Русије и Сједињених Америчких Држава најлошији још од ере “Хладног рата“, дешавања у свету представљају “затишје пред олују“.

Интернет сајт “Veteranstoday.com“ наводно преноси писање листа “Правда“ у коме стоји да Русија спрема објављивање доказа да су Влада САД и америчке обавештајне службе умешани у напад 11. септембра 2001. године на Светски трговински центар у Њујорку.

Теоретичари завере већ годинама оптужују САД да је одговорна за напад на “Куле близнакиње“, а руска страна наводи да има сателитске снимке који потврђују те тврдње.

Како наводи руски лист, у доказима се јасно види да је америчко руководство организовало читав напад, као и каснију манипулацију јавног мњења.

“Правда“ пише да су САД креирале слику да су амерички грађани жртве међународног тероризма, а да се иза свега тога заправо крије жеља САД да контролишу изворе нафте на Блиском истоку.

Докази ће, наводно, бити толико убедљиви, да ће у потпуности разбити објашњење америчке власти за напад у Њујорку. Русија на тај начин, пише тај лист, жели да докаже да САД одавно користе лажан тероризам како би држале своје грађане у страху и као повод за ратне операције у страним земљама.

У случају да Путинова тактика успе, то ће представљати шок за јавност у Америци и изазваће гнев грађана, као и масовне протесте широм земље. С друге стране, докази да су САД организатори напада на Њујорк, потпуно ће дискредитовати Американце као лидере у борби против тероризма.