И поред свих санкција уведених Русији од стране земаља чланица НАТО алијансе, Владимир Путин и даље има саговорнике међу лидерима земаља тог војног савеза.

Бивши амерички амбасадор у НАТО-у Иво Далдер рекао је да је руски председник Владимир Путин пријатељ са двојицом лидера земаља чланица НАТО-а. Према његовим речима, он има блиске односе не само са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, већ и са мађарским премијером Виктором Орбаном. Такође међу онима са којима је Путин био добар у проналажењу заједничког језика, именовао је бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија, преноси Политико.

‘’Ердоган тешко да је једини међу кидерима земаља чланица НАТО-а који има блиске односе са Путином. Довољно је подсетити се бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија пре неколико година или мађарског премијера Виктора Орбана данас’’, изјавио је амерички дипломата.

Он је додао да је од свих ових „пријатеља” руског председника једино Ердоган одлучио да од Москве купи ПВО ракете уместо да користи западне системе, који су у служби других земаља НАТО-а.

Оставите Коментар