„Моли се Богу и держи се Русије“ – оставио је у аманет Свети Петар Цетињски свом наследнику, Петру II Петровићу Његошу, али и свима којима је традиционална, истинска Црне Гора на срцу. Нажалост, данашњом Црном Гором не владају такви.

Ипак, то не значи да се и они не би „ухватили“ за „хибридног агресора“ попут Русије, бар понекад… Тј. онда када то њима одговара. У предизборне сврхе, на пример.

Свакодневно стижу потврде да је Запад „окренуо главу“ од црногорских власти и шефа режима. Већина народа је приморана да се грчевито бори за елементарна људска и верска права, полицајци скидају униформе, лекари шетају са верним народом, а чланство ДПС-а се расипа.

У оваквим околностима, председник ДПС-а и Црне Горе, Мило Ђукановић, проценио је да би подршка Русије и моћног председника Путина била она „сламка“ која би могла да спаси ДПС-Титаник од потонућа.

Узалуд. Како сазнаје ИН4С, Ђукановић је преко одређених канала у Москви покушао на све начине, врло упорно, да добије позивницу за Параду победе. Међутим, Руси су га у потпуности игнорисали. Његове молбе нису дошле ни на разматрање на озбиљнијим инстанцама.

Подсетимо, овогодишња прослава Дана победе у Русији, који се традиционално одржава 9. маја, одложена је због пандемије вируса корона, и одржаће се 24. јуна великом војном парадом у Москви, на којој ће учествовати око 14.000 војника, више од 220 јединица војне технике и припадника Оружаних снага из 19 земаља, укључујући и Војску Србије.

Због короне, Русија је одлучила да позове само лидере земаља Заједнице независних држава, уз одређене изузетке.

Председник Србије Александар Вучић, на позив председника Русије Владимира Путина, присуствоваће овом величанственом догађају, баш као и члан председништва БиХ, Милорад Додик.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу лично је упутио позив и шефу Пентагона Марку Есперу, али и славном српском режисеру, Емиру Кустурици.

Оставите Коментар