Русија је представила своје ново оружје у трци у наоружавању с НАТО – роботски тенк на даљинско управљање који је размештен на граници с Пољском.

Видео руског Министарства одбране на Ју Тубу показује војнике из снага за стратешко управљање пројектилима како користе нови технологију у Каљининграду где је руски председник Владимир Путин недавно распоредио неколико пројектила Искандер способних да носе нуклеарно наоружање.

1g-ktkqturbxy9imte4ztaymdm1mtawzgu2nwnhnzg3n2fhzdk5m2jmos5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Руско министарство одбране је саопштило да има могућност да усмери оружје, прати га и удари у мету у аутоматском или полуатоматком моду будући да је опремљено електрооптичким и системом радарског извиђања.

База наоружања може бити навођена и може изводити одређене задатке и може уништити мете аутоматским и полуаутоматским констролним системом.

Платформа М је опремљена оптичко-електронском и и радио извиђачким локаторима који омогућавају руском роботенку да извршава борбене задатке и у мраку а да се не открије.

Машина ће бити коришћена за изивиђање, постављање дивних завеса али и за заштиту пројектила земља-ваздух С 400 у Калининграду.

https://www.youtube.com/watch?v=Nc2ECztHc-M

Прочитајте још: ХИЉАДЕ ЦИВИЛА БЕЖИ ИЗ ГРАДА: Асадове снаге заузеле кључни део Алепа! (ВИДЕО)

Извор: Блиц

Advertisements