Председник Србије Александар Вучић је, обраћајући се окупљенима, рекао да је шетајући тржним центром разговарао са председником Eagle Hills-а Мохамедом Алабаром и разговора како да из „мочварне жабокречине“ цео један крај претворимо у нешто најлепше на југоистоку Европе.

„Направили смо најлепшу променаду у целој Европи, са највише зеленила, најуређенију… направили смо неколико фасцинантних и прелепих зграда, градимо их још. Направили смо булеваре, широке… као да нису у Србији прављени. Београд је био главни град велике Југославије, а данас постаје главни град читавог региона“, изјавио је Вучић.

Вучић је рекао да му је посебно драго што су успели да истрпе све критике и додао да сваког дана са терасе Председништва Србије проверава како напредује Кула Београд.

„Имали смо снове, визију, да из ове мочварне жабокречине, са много уџерица и распалих барака, укотвљених старих баржи, цео крај који је више личио на огромни смећарник, претводимо у нешто најлепше у Југоисточној Европи“, рекао је Вучић на отварању центра.

У том центру ће, каже, када сви локали буду пуни, радити око 5.000 људи, који ће ту остварити своју егзистенцију, док је на изградњи радило око 1.600 радника. „У овом шопинг центру ће радити хиљаде наших људи, а хиљаде ће и да уживају“, рекао је Вучић и додао да је у дизајнерском смислу ово један од најлепших центара у Европи.

Он се захвалио свима који су учестовали у пројекту и поручио: „Рад увек побеђује!“

Председник Вучић рекао је да је градњом овог центра добијено много у запошљавању људи и подизању наших грађевинских компанија, али и привлачењу туриста.

„Видећете када се реши питање ковида колико ће људи да долази овде и на видиковац у торњу и у овај шопинг мол. И колико ће Србија и Београд моћи да привуку људи“, рекао је Вучић и додао да је поносан на овај пројекат.

Председник компаније „Eagle Hills“ Мухамед Алабар изјавио је данас да је отварање објекта “Галерија”, у оквиру пројекта Београд на води, више од посла и да је то остварање сна српских званичника који су у њега веровали.

Алабар је на отварању “Галерије” захвалио српским званичницима на поверењу које су указали његовој компанији да учествује у изградњи таквог пројекта и истакао да је Србија невероватна земља у којој ради са задовољством.

“Честитам свима на брзини и истрајности да ово успе. Најлепша ствар на свету је када сте у стању да имате сан, визију или план, али још лепша је када имате довољно храбрости да то остварите до краја”, рекао је Алабар.

Домаћини су га током обиласка упознали са подацима да је „Галерија Београд“ убедљиво највећи тржни центар у региону пошто има 300.000 квадратних метара укупне површине, 93.000 квадрата простора за издавање и 3.600 паркинг места.

Председник је, након разговора са извођачима, рекао да је на градилишту Београда на води ангажовано 2.850 радника, само на Кули 300 радника, као и да има доста страних радника.

Дочекали смо, примећује, да и странци раде код нас, а не само да наши људи иду у иностранство.

Отварању присуствују и председник компаније Eagle Hills Мохамед Алабар, премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, градоначелник Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић.

Са 300. 000 квадратних метара укупне површине, 93. 000 квадрата простора за издавање и 3. 600 паркинг места то ће бити највећи шопинг мол, забавна и гастрономска дестинација у региону. У оквиру објекта налази се око 300 локала и 50 ресторана, два забавна комплекса, као и биоскоп са више од 1.700 места и најнапреднијом IMAX технологијом.

Оставите Коментар