Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на изградњи трга и подземне гараже испред зграде општине Лазаревац и том приликом истакао да та општина никада у новијој историји није имала већу подршку Скупштине града Београда него што има у протеклих осам година.

Подсетио је да је недавно завршена реконструкција Хиландарске и улице Доситеја Обрадовића, као и да су у току радови на платоу Воке Савић, те додао да ће захваљујући овим радовима центар Лазаревца изгледати попут центара других београдских општина.

  • Наша политика је да се сваки део града подједнако развија и да људи имају исти комфор живота – рекао је Весић и подсетио да су у Лазаревцу у току и радови у Железничкој улици, те да се завршавају радови у улици Јанка Стајчића.

Подсетио је да БГ воз саобраћа и до Лазаревца, те да грађани те општине до центра могу стићи за 63 минута.

У оквиру пројекта изградње београдског метроа предвиђено је и проширење БГ воза што ће омогућити да воз за Лазаревац у шпицу иде на сваких 15-ак минута, а ван шпица на 45, додао је Весић.

Говорио је о решавању канализационих и проблема са водосабдевањем у Лазаревцу, као и да је у оквиру програма Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, који подразумева изградњу 25 вртића у престоници, расписан тендер и добијен извођач за вртић у Степојевцу.

Такође, додао је да ће у оквиру програма изградње пет нових базена који ће почети следеће године, један бити и у Лазаревцу.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је рекао да је од 2014. до данас у тој општини урађено много, уз подршку Града и Републике.

С тим у вези, поменуо је изградњу водоводне и канализационе мреже, реконструкцију путне инфраструктуре…

  • Али, то није довољно и наставићемо у наредном периоду да радимо још више – рекао је Стевић.

Најавио је да ће у четвртак у Палати Србије бити потписан споразум између Владе Србије и НР Кине, који подразумева и решавање проблема канализације у Лазаревцу.

  • Ми смо у претходних осам месеци урадили квалитетне пројекте, као што су примарна и секундарна мрежа у Месној заједници Велики Црљени и главни фекални колектор за целокупно градско језгро и месне заједнице које се наслањају на градско језгро – рекао је Стевић.

Појаснио је да ће у Великим Црљенима, осим канализационе мреже, бити изграђена и фабрика за пречишћавање отпадних вода што ће, додао је, омогућити прикључење 20.000 нових корисника.

Када је реч о централном градском језгру Лазаревца и месним заједницама које се наслањају на град, Стевић је прецизирао да ће бити изграђен главни фекални колектор у дужини од 9,5 километара са фабриком за пречишћавање отпадних вода капацитета 40.000 корисника.

Оставите Коментар