Носилац листе СНС „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ проф.др Зоран Радојичић објаснио је зашто је прихватио да буде први на листи.

Он је навео да је прихватио јер је добио „позив који се не одбија, од човека који држи реч и коме се верује“, али и зато што има потребу да помера границе.

„Добио сам позив који се не одбија, од човека који држи реч и коме може да се верује, а ја у себи имам потребу, помало идеалистично, да се нешто уради за све заједно и да померимо неке границе. Обично и крећем, тако је било и са Тиршовом, са неким огромним идеалима, али се у тој некој причи помере границе и види се резултат“, рекао је Радојичцић.

Он је истако да има идеале, али да, како је рекао, и његови сарадници знају да пред њих поставља прецизне циљеве.

Радојичић је нагласио да, када се изађе на улице Београда, може се видети да је „дефинитивно лепши град него што је био“.

„Видите пуно завршених ствари. Ако кренете од Славије, одмах ћете видети да је сређен Булевар ослобођења, велики број уређених фасада, које су другачције, пешачка зона је сређена, Икеа је дошла…Не могу све да набројим“, указао је Радојичић.

На питање шта би волео да промени и које су његово амбиције када је реч о здравству, као њему наближем сектору, Радојичић је подсетио да чим је постао директор Тиршове, почео је да прича о изградњи „Тиршове два“, док му се, како каже, 95 одсто људи подсмевало.

Подсетио је да се о изградњи „Тиршове два“ причало 50 година, као и да је у Скупштини Југославије 1989. године било решено да се ради „Тиршова два“.

„Када сам се договарао са Вучићем и његовим тимом да будем на листи, одмах смо причали о Тиршовој два. Одмах смо се договорили да то буде заједнички пројекат који ћемо завршити“, рекао је Радојичић.

Тиршова је место, како каже, „велике патње“, где се лече најтеже оболела деца.

„Овом целом ствари ћемо им помоћи да та патња буде лакша“, рекао је Радојичић, алудирајући на недавно потписани Споразум о бесповратној финансијској помоћи за израду студије изводљивости за иградњу нове зграде Универзитетске дечје клинике „Тиршова два“.

Он је нагласио да није реч само о „Тиршовој два“, већ да је 40 здравствених установа модернизовано и рекоснтурисано, а клинички центри су у фази реконструкције.

„Не само центар града него и други даљи делови морају имати исту доступност здравственој неги“, сматра Радојичић.

Извор: Тањуг