Белоруски амбасадор у Београду Валериј Бриљов потврдио је да ће председник ове државе Александар Лукашенко испоручити Србији четири авиона ‘миг 29’ чим њихова модернизација буде завршена!

Бриљов подсећа да су Београд и Минск ову испоруку договорили у фебруару ове године у оквиру војнотехничког споразума две државе.

  • Као што знате, у фебруару ове године Белорусија је у оквиру војнотехничке помоћи дала Србији четири вишенаменска ловца ‘миг 29’. По мом мишљењу, та тема је исцрпно покривена у српским медијима и сви су могли да задовоље радозналост. Не улазећи у детаље, могу да кажем да се у Белорусији тренутно ради на модернизацији тих машина и да све тече по плану. Летелице ће бити испоручене у року који усагласе две стране – рекао је амбасадор за РТС.

Према његовим речима, народи Србије и Белорусије осећају блискост и увек су спремни да један другом помогну када затреба.

  • Довољно је споменути чињеницу да је за време жестоког бомбардовања Србије 1999. године председник Белорусије Александар Лукашенко био једини шеф државе не свету који је дошао да посети српски народ и искаже солидарност. У томе и јесте смисао истинског братства међу народима и земљама, ма колико их километара и граница делило – подвлачи Валериј.

М. Д.

Оставите Коментар