„Раља Интергалактик“ основана је у септембру прошле године и до сада бележи сјајне резултате.

Ова фантастична екипа успела је да освоји 10 турнира у 6 различитих држава: Румунија, Хрватска, Шведска, Ческа, Русија и Србија.

Екипу чине капитен Васо Алексић који је иначе завршио студије у Америци и већ дуги низ година ради и важи за једног од успешних фитнеа тренера у Београду, Петар Перуновић је академски грађанин који већ пар година успешно ради у ИТ сектору, Небојша Килијан је успешан студент и на завршној години електротехнике и рачуноводства у Београду, он је  тренутно најбољи играч до 23 године, Никола Вујовић је и даље активан кошаркаш са вишегодишњим искуством у европским лигама и Марко Стојановић је дипломирани инжењер фитомедицине, такође редован мастер студент фитомедицине.

Невероватни резултати су довели до тога да је екипа већ учествовала на два Челенџера. Први и јако изазовни Челенџер екипе одигран је у Холандском граду Хагу.  У Хагу „Раља Интергалактик“ је остварила невероватан резултат освајањем другог места и тако је обезбедила Мастерс у Прагу. Други Челенџер донео је путовање у Азију, домаћин овог турнира био је кинески град Ханг Зхоу. Освојено је треће место, а мрвица снаге је недостајала да екипа уђе у финале и тако обезбеди други Мастерс.

У наредном периоду их очекују још два Челенџера Липик и Каунас.“Раља Интергалактик“ тренутно заузима 16. место на Фибиној светској ранг листи, а циљ је да сезону заврше у топ 8.

НАЦИОНАЛИСТ.РС