У Берлину је одржан састанак са лидерима западнобалканске шесторке, али и Хрватске и Словеније, ком је присуствовала и висока представница ЕУ који су организовали Немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон.

Албанци су искористили овај састанак да још једном брутално оптуже Србе за силовања, злочине, али и опструкцију дијалога. Да, добро сте прочитали.

Kако сазнаје наш портал из дипломатских извора иза затворених врата овог састанка одвијао се прави мали рат.

Албанци, предвођени Еди Рамом од ког се није одвајао Рамуш Харадинај користили су сваку прилику да пред Меркеловом и Макроном најгоре оцрне Србе.

– Укључивање САД у преговоре, одобравање визне либерализације Kосову и признање Kосова од стране Србије и Босне и Херцеговине, рецепт су за трајно помирење, рекли су Хаши Тачи и Рамуш Харадинај – открива наш извор.

Током састанка иза затворених врата, Тачи је оптужио Србију да условљава дијалог укидањем такси, он је мишљења да је такав потез „неприхватљива и супротне главним принципима посердника дијалога“, поред Србије, блокаду у дијалогу представљају и земље Kвинте које „нису јединствене у напорима за постизање свеобухватног споразума“.

„Не можемо да постигнемо споразум ако државе нису уједињене и не говоре једним гласом“, оценио је.

„Решење није ни модел две Немачке или дуплог суверенитета, док је Kосово спремно за постизање свеобухватног споразума“, закључио је Тачи.

– Такође су искористили прилику да још једном пласирају „на мала врата“ лажну причу о стравичним силовањима на Kосову од стране Срба – каже наш извор.

Председник Србије Александар Вучић рекао је после састанка да је на скупу постало јасно све оно што се крило испод жита.

Видело се, додаје, у најискренијој форми и ко и какав однос из региона има према Србији и KиМ.

Прво Рама говори о свом министру спољних послова који је имао тежак живот, јер је живео у време српских дикататора на KиМ, па су Албанци с Kосова почели да причају да морамо да признамо Kосово, да нема никакве аутономије за Србе, нема никакве РС — и то је нека опсесивна фасцинација Српском — те да нема никаквих извршних овлашц́ења за ЗСО.

„Почели смо у једном тренутку и да се осмехујемо. Трудили смо се да се понашамо одговорно и озбиљно и мислим да смо то успели да учинимо, иако не милсим да смо пред било ким у Европи сви заједно данас изгледали добро на било који начин“, оценио је он.

Оставите Коментар