Док данас провидно глуми борца против криминала, када је обављао функцију градоначелника Новог Сада, Борислав Новаковић био је потрчко озлоглашеног нарко дилера Ненада Опачића, па му је у знак лојалности практично и поклонио плац на атрактивној локацији.

Наиме, Опачић је у априлу 2001. године, у време Новаковићеве свемоћи, на лицитацији добио земљиште од 3500 квадрата код Новосадској сајма, где је дилер хтео да гради пумпу. Новаковић је прећутао да је Опачић на лицитацију дошао са 30 насилника који су растерали друге заинтересоване, о чему су причали бројни сведоци.

На ове неправилности указивао је и тада одборник Милан Парошки са скупштинске говорнице, а јавност је после хапшења дилера тражила да се Опачићу одузме на превару (уз саучесништво Новаковића) од прљавих пара купљен плац.

Тек под притиском јавности, мајстор за преваре и фалсификате (шифра: Солун) Новаковић је представио наводни записник о неправилностима на лицитацији, сачињен десет месеци!!! после исте и то уз омашку, пошто је комисија наводно заседала на Божић, који је нерадни дан!

Новаковић ипак није могао против газде, па је Опачић земљиште и темеље продао 2004. године за 6,5 милиона евра!

Томо Ловрековић

Leave a Reply