Најпопуларнија вокална солисткиња и интерпретаротка духовне и етно музике у Црној Гори Даница Црногорчевић, својим досадашњим хитовима „Весели се српски роде“ и „Маријо славна“ додаје и песму „Рано моја“, која је настала као својеврсни аманет будућим генерацијама.

Песму која говори о страдању српског народа у Јасеновцу и Доњој Градини прати и видео спот.

У споту се појављује глумица Љиљана Чекић, која својом појавом и изразом, буди најдубље емоције ове вредне музичке приче.

  • Пјесма је настала као жеља да душа изрази бол због невиђене жртве коју је мој народ поднио у двадесетом вијеку – казао је ђакон Иван Црногорчевић, аутор текста, и додао да као хришћанин, успева наћи смисао тог страдања и увидети величину жртве иза које се, полако али сигурно, помаља васкрсење.
  • То је оно што тами патње даје циљ, а жртвама неопходни мир – описао је Иван своју песничку и духовну мотивацију за песму „Рано моја“.

Песму је и овога пута маестрално отпевала његова супруга Даница. Како је признала, осећа велику част што има прилику да буде део овако значајног песничког и музичког дела.

  • Надам се да сам својим гласом довољно добро изразила емоцију коју ова тема захтијева. Ова пјесма ми је сигурно до сада једна од најзахтјевнијих, баш из разлога што се ради о опјеваном мученичком страдању, највећем у српском народу – казала је Даница.

У филмској екипи која је урадила спот су сценариста и сниматељ Зоран Пилиповић, редитељ Бошко Крљаш, асистент сниматеља Данијел Шпадић, расветљивач Милан Матијаш, шминкерка Александра Јапунџа и монтажер Горан Пузић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар