Бојан Нешић, заменик председника општине Мерошина, оштетио је ову, иначе једну од најсиромашнијих општина у Србији, за милионске износе, сазнаје Курир! Такође, против појединих одборника у том месту поднета је кривична пријава због постојања сумње да су фалсификовали службене исправе и лажно се представљали, сазнаје Курир из добро обавештеног извора.

Фото: kurir.rs

Према речима нашег извора, Нешић је, док је био на месту председника општине Мерошина, расипао новац шаком и капом, па је тако од буџетских пара наручивао скупоцене кожне јакне, женске ташне, али и кожне фотеље!

Владар из сенке

  • Нешић је тренутно на функцији заменика председника општине, а председнички мандат обављао је неколико пута од 2013. године. Међутим, чак и сада када је заменик, јавна је тајна да он влада из сенке, а запослени не смеју ништа да му кажу. Кад је био на челу Мерошине 2015, од пара грађана су наручене три женске кожне ташне укупне вредности од 38.300 динара. Општинским новцем купљене су и две женске кожне јакне које су у просеку коштале по 20.000 динара, али и три мушке од по 30.000. Ове јакне су грађане укупно изашле 168.000 динара! – каже извор Курира упућен у дешавања у овом делу Нишавског округа.
Фото: kurir.rs

Он додаје да се Нешићева љубав према кожним јакнама ту није завршила.

Финансијске малверзације

  • У фебруару 2015. општина је наручила још кожних јакни вредности 41.970, а у новембру пет кожних јакни укупне вредности од 94.455 динара. Тако испада да су наручили кожне јакне за 304.425 динара! Не само то, наручене су и две кожне фотеља које су коштале 137.000 динара, а које узгред никада нису стигле! Људи у Мерошини једва састављају крај с крајем, једна смо од најсиромашнијих места у Србији, а Нешић се расипао куповином коже за коју је дао више од пола милиона динара, и то све о трошку грађана! За шта су општини требале женске кожне јакне и ташне? – пита се извор и додаје да је ово само једна од финансијских малверзација које се у њиховом крају везују за Нешићево име.
Фото: kurir.rs

Такође, како сазнаје Курир, Основном јавном тужилаштву у Прокупљу поднета је кривична пријава против појединих одборника општине Мерошина због постојања основане сумње да су извршили кривично дело фалсификовања службене исправе и лажног представљања.

Бројке

16.000 становника, према попису из 2002, има Мерошина
38.300 динара коштале су три женске кожне ташне
137.000 динара коштале су две кожне фотеље
304.425 динара укупна је вредност кожних јакни

Прелетач: Мења странке ко чарапе

Бојан Нешић је у неколико наврата био на месту председника општине Мерошина, а за то време је више пута мењао политичке партије.

  • Нешић се 2013. године учланио у Српску напредну странку (СНС), из које је први пут изашао 2016. године и направио групу грађана коју је назвао Напредњаци Мерошине и са којом се кандидовао на локалним изборима. Затим је прешао у Социјалистичку партију Србије (СПС), а 2019. године се поново вратио у СНС – каже добро обавештени извор Курира.

Кожне јакне су униформе за возаче?!

Бојан Нешић каже да су те кожне јакне биле намењене возачима општинске управе, а да нема ни говора да кожне фотеље нису стигле у општину.

  • Колико се сећам, на сваких пет-шест година расписује се набавка за радна одела за возаче. Начелник општинске управе је то тада наручио, а ја сам потписао плаћање као председник општине. Сматрам да грађани Мерошине нису оштећени овом набавком, све су то глупости којима се баве неки из општине који очигледно немају шта да раде – рекао је Нешић за Курир.

Врх СНС неће бахате локалце

Да подсетимо, Курир је још крајем јуна писао да се спрема „педала“ за низ функционера СНС као увод у велику чистку која ће бити окончана до краја године, када се очекује изборна скупштина ове странке. На списку је, како сада ствари стоје, највише локалних шерифа који раде у сопственом интересу, а не у интересу странке. И председник СНС Александар Вучић најавио је смене у странци, уз поруку да неће да гледа луксузирање својих функционера.


Јелена Пронић

Leave a Reply