Дисциплинска комисија покрета Двери одлучила је из тог покрета искључи посланика Срђана Нога.

Ного је искључен због „континуираног деловања супротно донетим одлукама највиших органа Покрета“, чиме је грубо прекршио Статут, саопштено је из Двери.

Дисциплинска комисија закључила је да су деловање Срдјана Нога и радње које је предузимао у блиској прошлости „озбиљно угрозиле углед Покрета, урушиле основне програмске идеје и биле супротне одлукама највиших органа Покрета“.

Због тога је Дисциплинска комисија одлучила да он не може више бити члан Покрета и од сада сваки његов наступ не представља став, нити политику Двери.

– Срђан Ного, као појединац има свако право да настави политичко деловање онако како сматра да треба, али Двери као озбиљна политичка организација морају да инсистирају на поштовању унутрашњих правила и ова одлука показује да из тих правила нико није изузет па ни народни посланици Двери – саопштено је из тог Покрета.

Дисциплински поступак против Нога је покренут након што је на протесту „Један од пет милиона“ у Београду донео вешала.

Претходно је Ного искључен из Председништва покрета, зато што је рекао да премијерка Ана Брнабић, уколико је парафирала Даблински споразум са Европском унијом о мигрантима, „треба да буде обешена истог часа на Теразијама“, а поред ње и Александар Вучић.

Подсетимо, медији су ових дана писали да Ного има намеру да претендује на место председника странке Двери, а све ово подсећа на ситуацију када је из Двери избачен и Владан Глишић.