Лидер СДА Сулејман Угљанин тајно се састаје са представницима косовских Албанаца, и то код језера Газиводе, где добија инструкције на који начин треба даље да напада Србију!

  • Угљанин се ту редовно састаје са Албанцима који су изасланици приштинске власти, односно Рамуша Харадинаја и Хашим Тачија. Главна тема тих разговора је Србија, разрађују на који начин даље треба провоцирати, какве идеје пласирати… Знајући све то, не треба да чуди што Угљанин сваки час даје запаљиве изјаве, попут оних да ће отцепити Санџак од Србије или да је Косово независно и да би га он одмах признао – открива извор.

Безбедносни аналитичар Владе Радуловић каже да има сазнања да се Угљанин са Албанцима састајао у неколико наврата, и то у месту Резала код језера Газиводе.

  • Пре пола године састао се са директором тзв. косовске полиције Ментором Шабанијем, који је хапсио директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, као и са припадницима косовске обавештајне службе. Састанци са њима показују колико је прича озбиљна. С друге стране, он има обичај и да их угости у Санџаку. У марту ове године био је и онај чувени састанак са Реџепом Хотијем, који је сарадник Кадрија Весељија. Такође, постоје састанци између њега и Аљбина Куртија, што је опет посебно интересантно, јер он важи за вођу озбиљне екстремистичке организације на Косову – каже Радуловић.

Додаје да се на тим састанцима обично провлачи Угљанинова реченица коју стално напомиње – да се “слободом и независношћу Косова ствара слобода и за Санџак”.

  • Све ово је опасно, нама може да направи врло велики проблем – упозорава саговорник.

Дачић: Сачуваћемо мир

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да га састанци Угљанина и представника косовских Албанаца нимало не чуде, али да народ не треба да брине И да је све под контролом.

  • Не чуди ме уопште што се удружују сви непријатељи Србије. Али нема никакве бојазни за Србе, ми ћемо саћувати мир и Србију.

Оставите Коментар