Црногорски премијер Здравко Kривокапић је из „свог“ новог предлога Темељног уговора избацио чињеницу о историјском континуитету Српске православне цркве у Црној Гори, изјавио је историчар Александар Раковић.

С тим у вези, казао је Раковић, потписивање Темељног уговора сада је даље него икада.

  • Kривокапић очито има намеру да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом као институцијом која је у Црној Гори присутна од времена Kраљевине СХС, а не од 1219. када је Свети Сава основао Зетску епископију – рекао је Раковић за Пинк тв.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић је све у вези са новим Kривокапићевим Темељним уговором оценио „великом преваром“.

  • Десило се нешто што нисмо веровали да би могло да се деси тим пре што су нас уверавали да је Kривокапић сигурна рука за потписивање Темељног уговора и доношење измењеног закона о слободи вероисповести – река је Мандић и додао да је управо због тога покренут процес промена у Црној Гори.
  • Ово је велика школа за српски народ, политичаре, али и оне који су предложили Kривокапића за носиоца изборне листе – рекао је Мандић.

Оставите Коментар