Мађарски премијер Орбан признао је да ће ситуација у Украјини ставити тачку на супериорност Запада.

Након завршетка војне операције у Украјини, ЕУ ће ослабити, друге државе света, на пример, Русија и Kина, као и велике америчке корпорације, ће имати користи, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан у интервјуу медију Тицхyс Еинблицк.

„Већина света се пркосно не постројава (у знак подршке САД и Украјини): Kинези, Индијци, Бразилци, Јужна Африка, арапски свет, Африка“, рекао је Орбан, истичући да „прво Запад не може војно победити у рату у Украјини, друго, санкције ни на који начин нису дестабилизовале Русију, треће, њихова штета за Европу је огромна, и четврто, свет није стао иза САД и Украјине.

С друге стране, према Орбану, постоје земље и региони који ће имати користи од слабљења ЕУ услед специјалне операције, то су, пре свега, они међународни играчи који имају своје изворе енергије.

„То је корисно за Русе. Увоз ЕУ из Русије је смањен за четвртину, а приходи Гаспрома су се удвостручили. То је корисно за Kинезе, некада су доминирали Арапи. И, наравно, то је корисно за велике америчке корпорације“, рекао је Орбан, указујући на нагли пораст профита таквих концерна као што су Еxxон, Цхеврон, ЦоноцоПхиллипс.

Мађарски премијер је додао да је „сасвим могуће да ће овај рат очигледно ставити тачку на западну супериорност”.

Оставите Коментар