Ратко Младић осим са судом у Хагу, у схевенингенском притвору води и жестоку битку против анемије, рекао је његов син Дарко за медије.

Дарко Младић каже добили су индиције да се крвна слика Ратка Младића ових дана драстично погоршала, чак толико да је можда и животно угрожен.

– Немамо још званичну медицинску документацију о томе, али је информација неспорна. Kрвна слика му је гора него икад досад. Значајно је лошија и од крвне слике коју је имао после операције дебелог црева крајем марта, а која је била баш лоша. Није нам јасно шта се дешава, јер је притворска медицинска служба све време тврдила да има позитиван тренд после операције и да му се стање са крвном сликом побољшава – рекао је Дарко Младић за Вечерње новости.

Дарко каже да им и даље не достављају редовно генералову здравствену документацију и да имају само старе налазе које су добили почетком априла:

– На основу тих резултата наши лекари сматрају да је Ратку неопходна трансфузија крви, али му је доктори тамо нису давали. Немамо никакве информације ни да ли су му давали лекове против анемије, иако му константно већ месецима крвна слика није добра. Гвожђе му је страховито ниско – додао је он.

Дарко Младић казао је да им је речено да је операција уклањања бенигног тумора са дебелог црева хируршки добро урађена:

– Међутим, ми не видимо никакво побољшање по том питању у односу на пре. Он није боље. А операција је исфорсирана и урађена усред епидемије короне и са великим ризиком и због тог вируса, али и због његове лоше крвне слике.– додаје.

С друге стране, генерал се због малаксалости већ дуже време слабије креће. Са породицом се свакодневно чује, али никада не говори како се осећа.

– Не каже ни добро сам, ни нисам добро.На ту тему мораш да му “чупаш” речи, па онда зна да се нашали да је као старо гвожђе. Kад позове, воли да прича са децом о породичним стварима. – објашњава.

Иако је здравствено стање Ратка Младића очигледно далеко од доброг и стабилног, суд је одредио да се средином јуна одржи јавна расправа по жалбама на првостепену пресуду, наводи лист.

– Чудна нам је и та идеја да се поступак настави, а да се због епидемије није све вратило у нормалу. У Холандији су још на снази разне рестрикције. Он још нема никакав контакт са својим адвокатима. Нико још не може да уђе у затворски комплекс, посети га у притвору и ради са њим на припреми жалбе. Немамо ни назнаке када ће бити дозвољене посете. Правни тим припрема неке формалне ствари и део који могу да спреме без њега, али за суштину одбране потребно је да имају са њим редовне радне састанке. Сад треба да се настави суђење, а он три месеца није имао могућност да се сретне са адвокатима.– закључују.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар