Украјинска војска извела је вежбе са вишецевним бацачима ракета „Ураган“ у близини границе са Kримом, саопштила је прес-службе команде Здружених снага Оружаних снага Украјине.

Kако се прецизира, јединице ракетне артиљерије, подређене команди Здружених снага украјинске војске, обавиле су распоређивање на ватреним положајима и гађање условног противника.

„Теренска обука за координацију посада вишецевних ракетних система ‘Ураган’ одржана је у условима што је могуће ближе борбеним, недалеко од административне границе са привремено окупираном територијом Kрима“, наводи се у саопштењу прес-службе. Према речима команданта Здружених снага украјинске војске генерал-поручника Сергеја Најева, таквим обукама се разрађује одређени алгоритам војних активности. „То се односи и на борбени рад на положају током паљбе, на издавање наређење за отварање ватре, као и активности приликом реализовања унутрашњег позиционог маневра и напуштања ватреног положаја“, објаснио је он.

Подсетимо, украјинска војска је крајем јануара извела тактичко-специјалну обуку за артиљеријске јединице хаубица „Мста Б“ у Херсонској области недалеко од границе са Kримом.

Оставите Коментар