Пазите ви то: међу 14.900 нових мејлова Хилари Клинтон које је открио ФБИ постоји тридесетак њих који се тичу напада у либијском Бенгазију – најконтроверзнијег дела њеног четворогодишњег мандата државног секретара САД.

Овако почиње коментар “Њујорк поста” о брачном пару Клинтон, Хилари и њеном супругу Билу. Уредништво овог листа сматра да је ново саопштење ФБИ-ја, у којем се волшебно појавило тридесетак мејлова о Бенгазију, довољан доказ о томе да је Хилари лагала када је рекла да је предала све мејлове, те да је потпуно распршена илузија о томе да је кандидаткиња за Белу кућу била искрена.

“Међутим, која је разлика? Која је сврха свега тога? Може ли уопште Хиларин кредит бити нижи?”, пише “Пост”:

Лист апелује на читаоце да виде ширу слику:

“Подсетите се мандата њеног супруга Била током деведесетих година: бескрајан низ приземних скандала, уз понеки већи, с времена на време. Нема мистерије око тога. Клинтонови једноставно одбијају да играју по правилима – да ли је то када пребогатим донаторима издају Линколнову спаваћу собу у Белој кући, или када великодушним даваоцима милиона долара за Хиларину фондацију пружају бенефиције у Стејт департменту”, оштар је коментар “Поста”, који се ту не завршава:

“Чак и када их ухвате, Клинтонови се никад не извињавају и кажу истину. Уместо тога, они круже око истине, служећи се искључиво лажима. На крају се до истине долази кап по кап, све док се гласачко тело не затрпа довољном количином небитних и полукомплетних информација. Након тога, креће са са причом: ништа се није десило, идемо даље! То је већ деценијама њихов начин обитавања у јавности. Сада, под старе дане, када имају 68 односно 70 година, сигурно се неће променити. Глас за Хилари је глас за још једну мрачну председничку администрацију. А Американци, немојте рећи да вас нисмо упозорили – поново.”

Leave a Reply