Ратови будућности биће много динамичнији и вероватно се неће водити у директним сукобима великих размера, као што су се водили велики ратови у 21. веку, рекао је руски генерал-мајор.

Ратови будућности морају се прилагодити савременим условима на бојном пољу, рекао је генерал Чеботарев, командант уједињног Амурског контингента у руском источном војном округу.

„Оружани сукоби последњих година показују да ће модерно ратовање бити динамично, да ће се користити висока технологија и да ће се спречити директне битке великих размера. Вероватно неће бити ровова у класичним облицима, као што смо то гледали у филмовима о Другом светском рату “, изјавио је командант.

Генерал- мајор је указао да уједињена обука контингентних трупа користи нове методе, укључујући практично пуцање велике брзине и вежбе у уобичајеном тактичком сценарију, према уједињеном плану.

Поред тога, јединица под вођством Чеботарева развија нове, ефикасније методе, на основу којих снајперисти и војни специјалци могу да нанесу значајну штету непријатељу.

У међувремену, након мисије на Медитерану, носач авиона Адмирал Кузњецов је угостио два морнаричка хеликоптера Камов Ка-52К Катран. Нјегова употреба у стварним борбеним условима била је тест његових способности.

За разлику од осталих хеликоптера ове врсте, Катран има склопива крила, што му омогућава ношење тешког наоружања. Може да носи торпеда, противподморничке гранате и крстареће ракете способне да уништи све врсте бродова.

Хеликоптер је опремљен ласерским визиром и системом за обраду слике Охотник. Непријатељски елементи електронског ратовања не ометају рад радара Арбалета. Оптика Витебск штити хеликоптер од пројектила са инфрацрвеним бојевим главама.

„Хеликоптер има јединствене карактеристике, али једна мисија није довољна за разумевање свих појединости операције, у поморским условима, мотора, различитих елемената, авионике, командних система и наоружања. Рад студијске канцеларије биће настављен у склопу нових тестова “, рекао је заменик генералног директора Вертолyотy России Гроуп (Руски Хеликоптери) Владислав Савелиев.

Оставите Коментар