Недавно је у Црној Гори основан фантомски таблоидно-сензационалистички портал “Удар.ме”, чији је циљ да, кроз субверзивно деловање, изазове конфузију и анимозитет у редовима црногорске опозиције. Наиме, када је поменути портал профункционисао, његови креатори су желели да прикажу да иза њега заправо стоји опозициона Демократска Црна Гора (Демократе), која на овај начин настоји да умањи подршку и привуче део гласача својих “конкурената”, Демократског фронта (ДФ) и Грађанског покрета “Уједињена реформска акција” (ГП УРА).

Међутим, како сазнајемо из добро упућених и поузданих извора, иза овог портала заправо стоји владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС), која на све начине покушава да уочи избора 30. августа унесе раздор у редове све снажније опозиције. То и не треба претерано да чуди, пошто је већ дужи низ година познат модалитет који ДПС, коришћењем медијских структура и креирањем и пласирањем тзв. црне пропаганде, користи како би поделила опозицију и одржала се на власти. Ипак, оно што представља одређену новину у наведеном приступу ДПС јесте да у раду портала “Удар.ме” учествују и поједине особе из Србије, које се налазе на платном списку лидера ДПС и вишедеценијског апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића.

Упркос великим очекивањима, креатори овог портала и са њима повезани извођачи медијско-канализационих радова су се убрзо суочили са проблемом, након што је и исподпросечно образованом читаоцу постало јасно да “Удар.ме” служи за пуко пласирање дезинформација, непроверених и паушалних података са искључивим циљем дискредитације противника ДПС. Оваквим аматерским приступом, поменути портал је, брже него што је и настао, у потпуности урушио сопствени кредибилитет код читалаца.

То би отприлике била судбина овог бедног квазимедијског уратка из кухиње ДПС и њених подрепаша. Изгледа да ће једини удар бити онај који ће ДПС доживети на предстојећим изборима, и који ће је након три деценије напокон збацити са власти.

Извор : Национлист

Leave a Reply