У протекла два дана спроведена је брза и ефикасна истрага, чији су резултати довели до потпуног разоткривања покушаја организовања шпијунске групе на подручју Београда од стране Марка Лазовића, припадника МУП-а Црне Горе, познатијег као „Кукавица из Мораче“ (такав назив је стекао јер је прошле године мучки тукао навијача Црвене звезде док су га у спортској хали Морача везаног спроводили припадници МУП-а Црне Горе), пише Глас јавности.

Наиме, план Марка Лазовића је био да злоупотребом пријатељских релација са особама из Београда, идентитет познат српским безбедносним службама, организује праћење и фотографисање појединих опозиционих политичара из Црне Горе, током њиховог боравка у Србији, како би потом пласирањем негативних и малициозних информација кроз црногорске медије који се налазе под директном контролом Агенције за националну безбедност Црне Горе и МУП-а Црне Горе, остварио циљеве који наносе штету политичким опонентима Мила Ђукановића, председника Црне Горе, иначе идола његовог оца Зорана Лазовића, функционера МУП-а Црне Горе и некадашњег функционера Агенције за националну безбедност.

Према истим изворима, Марко Лазовић је свесно и циљано злоупотребио пријатељске релације са појединим лицима из Београда, на тај начин их увлачећи у шпијунске активности, а које су манифестоване кроз фотографисање састанка Андрије Мандића, једног од лидера Демократског фронта, у београдском ресторану „Маринада“, након изласка из Војномедицинске академије, на којој се налазио због извршеног оперативног захвата услед погоршања здравственог стања, а до чега је дошло због малтретирања које је доживео приликом покушаја уласка у Црну Гору из БиХ. Истрага је показала да је Марко Лазовић посредством поменутих лица, које је покушао да увуче у своје шпијунске играрије, прибавио више фотографија Мандића, а затим их доставио свом оцу Зорану Лазовићу, који под контролом држи црногорски портал Standard.me (реч је о гласилу за које више наврата показано да ради по налозима АНБ-а МУП-а и Специјалног тужилаштва Црне Горе).

Глас јавности подсећа да је првобитно идентификован луксузни брод-глисер, црногорских регистарских ознака, којим су лица злоупотребљена од стране Марка Лазовића, допловили до ресторана „Маринада“, где се касније појавио Андрија Мандић, који је на директан наговор и притисак Лазовића и фотографисан. Недуго потом, „служба безбедности је затворила круг“ и установила да је „Кукавица из Мораче“ покушао да увуче своје пријатеље у субверзивне активности, не рачунајући да их на тај начин директно излаже српским безбедносним службама.

Иначе, Марко Лазовић је припадник Сектора криминалистичке полиције МУП-а Црне Горе, а у последње време се спекулише и информацијом да му је отац због скандала који је направио током прошле године у подгоричкој хали Морача, када је мучки тукао везаног навијача Црвене звезде, пронашао запослење у Агенцији за националну безбедност Црне Горе. Треба знати да је једини квалитет Марка Лазовића то што је син свима познатог Зорана Лазовића, функционера МУП-а Црне Горе, којем је главни задатак разбијање литија и политичког отпора опозиције, а не разбијање организованог криминала са којим је иначе дубоко повезан. Због страха који се увукао под кожу Зорану Лазовићу у последње време, вероватно због дугова и лажних обећања датих бившим сарадницима из криминалног миљеа, исти се никуда не креће без обезбеђења, које броји око 20 лица, при чему се хвали да је по значају у Црној Гори одмах иза Мила Ђукановића, тј. други човек Црне Горе.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here