Господар Црне Горе Мило Ђукановић је октроисао листу са којом ће Демократска партија социјалиста (ДПС) изаћи на предстојеће парламентарне изборе под слоганом „Одлучно за Црну Гору – Мило Ђукановић“.

Иако се ради о веома ефектном слогану који је, новцем црногорских грађана преплаћени маркетиншки стручњак из Хрватске осмислио за актуелни црногорски режим, исти носи веома забрињавајућу поруку, која би могла да се протумачи као латентна претња, пише Глас јавности.

Наиме, овај слоган је у потпуности у складу са досадашњом аутократском политиком власти у Црној Гори, која се заснивала на претњама, уценама и притисцима, те у том духу и крије „поруку“ упућену свим неистомишљеницима, односно својеврсну најаву онога што ће се дешавати након избора, уколико би неким случајем ДПС опстао. Порука слогана је да Ђукановић и његова камарила намеравају да одлучно наставе са бахатим богаћењем на рачун осиромашеног и покореног народа, сакривајући се иза идеолошких постулата креирања нове нације и религије, а што им у случају обезбеђивања изборног легитимитета, било на легалан, било на нелегалан начин, пружа „основ“ за одлучно и коначно обрачунавање са носиоцима идеје слободарства и заштитницима части, традиције и вековне вере и историје.

Држава Црна Гора постоји и постојала је вековима, црногорски народ постоји и постојао је вековима, тај народ има своју религију и светиње и имао их је вековима. Са друге стране, актуелна црногорска власт нема ни државу, ни народ, ни веру, ни светиње, једино што она има је сила, коју и у наредном периоду намерава одлучно да користи за остваривање својих личних интереса.

Познато је да сваки народ снагу за борбу против окупатора, узурпатора, терора и неправде црпи управо из светлих примера својих предака. Из тог разлога су Ђукановић и његова организација спремни да одлучно наставе са уништавањем црногорског националног идентитета и јуначке и слободарске традиције, све до вештачке трансформације Црногораца у нову „нацију“ робова, који ће им служити без снаге да се одупру тиранији.

Мора се признати да је Ђукановићев маркетиншки стручњак донекле ипак оправдао добијени новац, с обзиром на то да његов слоган „Одлучно“ у само једној речи заиста добро и потпуно дефинише значај предстојећих избора. Наиме, у питању је „референдум“, на коме ће народ дефинитивно одлучити о томе да ли ће допустити досадашњем владару да одлучно настави са спровођењем своје погубне политике, или ће се побунити против даљег уништавања свих традиционалних вредности и одлучно устати против тираније.

Оставите Коментар