Утакмица Сплитско-далматинске лиге између екипе Постире Сарди и Младости из Пролошца (2:0) доспела је у жижу целог региона.

За све је заслужан ревносни делегат меча Анте Вуковић, чији је извештај, најблаже речено, несвакидашњи.

Вуковић је до детаља описао шта се дешавало за време, али и после утакмице.

Ево комплетног извештаја:

„Организација утакмице према пропозицијама за овај ранг такмичења. Спортске идентификације обе екипе, као и лиценце оба тренера, уредне. Постигнути голови регуларни. Опомене оправдано додељене, као и искључења. У 5. минуту тешко се повредио домаћи играч Јошко Радошевић (пукла кључна кост). Прекид је трајао пет минута. У 66. минуту ударен је у лево уво други помоћни судија са трибина неким предметом, а повреда није видљива. Након прекида у трајању од осам минута, пошто се помоћни судија није осећао спремним да може наставити утакмицу, његову дужност преузео је четврти судија у 52. минуту.

Оправдано је искључен гостујући тренер Анте Кнезовић који је демонстративно ушао на терен, бацио јакну на траву и вређао главног судију (‘ј..ем ти Исуса и Госпу’) након чега је отишао на трибине. У 98. минуту искључен је домаћи тренер Ненад Билић због вређања делегата (‘ђубре једно’) и другог помоћног судије (‘што те није убило то што те погодило’).

После утакмице у службеним просторијама обратио се делегату речима: ‘Пођи у Републику Српску, мајмуне један’. У 89. минуту због друге јавне опомене оправдано је искључен гостујући играч Мате Грабовац. Утакмица је уредно пријављена ПП Брач и нису примећени целу утакмицу да су били ни минут присутни. Дочек и испраћај гостију коректан. О суђењу следи извештај. ЦД ће се доставити у уторак у Савез“, стоји у извештају.

Оставите Коментар