Двоструки председнички кандидат демократа Хилари Клинтон ће по трећи пут покушати да уђе у Белу кућу, написао је њен дугогодишњи саветник Марк Пен у тексту који је објавио „Вол стрит џурнал“, предвиђајући да ће се бивша прва дама и државна секретарка спремити за „Хилари 4.0“ кампању за 2020. годину.

Пен и бивши њујоршки политичар Ендрју Стејн написали су у тексту који је јуче објављен, да ће се у трци 2020. године Клинтонова представити као предводник либерала, пренео је Политико.

„Клинтонова неће дозволити да јој нека ‘мала ствар попут два запањујућа пораза стоје на путу за Белу кућу'“, написали су Пен и Стејн.

Клинтонова је изјавила у интервјуу почетком месеца да би желела да буде председник, иако је претходно рекла да не жели да се поново кандидује за тај положај.

Други дугогодишњи саветник Клинтонове Филип Рајнс рекао је за Политико прошлог месеца да сматра чудним да се њено име није нашло међу потенцијалним кандидатима за изборе 2020. године, иако је додао да тренутно не може да замисли демократу који би могао да успешно изазове актуелног председника Доналда Трампа.