Држава би требала да буде у служби грађана, зато ми порески обвезници плаћамо порез и очекујемо да заузврат институције које ми плаћамо раде свој посао. Изгледа да људи који раде у тим институцијама и политичари који контролишу те институције нису били на том часу. Ако ћемо наводити примере то би трајало данима. Што би значило да кад одете на неки шалтер државне институције очекујете да службеник на том шалтеру буде љубазан, насмејан и способан да обавља ту дужност. За мога живота ја то нисам видео а радо бих волео да видим. Дођосмо дотле, да кад немате пара да платите на време, држава вам пошаље утериваче дугова без икакве опомене нити упозорења у виду извршитеља. Тако да нпр за дуг од 4200дин који не знате да постоји јер ни на једном рачуну није исказан, а ви такође нисте добили никакву опомену, треба да платите са свим судским трошковима 27000дин у року од седам дана а у противном следи пленидба која је врло извршна и ефикасна, а морамо да напоменемо да је и ефикаснија од свих других државних служби заједно. Што значи да нас држава на ефикасан начин пљачка а на неефикасан начин сервисира.

Занемео сам.

Да потсетим господу држава служи грађанима и због тог циља она и постоји. Требала би да буде сервис грађана и да ради у циљу њихових интереса. Такође она и представља своје грађане. Ми смо држава. Држава није бон једног човека или партије.

Држава није приватна својина политичких странака. Да вас подсетим, људи, ми њих плаћамо! Они су наши радници. Што ми њих лепо не отпустимо кад не раде свој посао? Kао у свакој фирми. Ми, грађани имамо компанију која се зове: “Репиблика Србија”. Kада радник у нашој компанији закасни на посао, спава и шаље смс поруке на скупштинској седници и слика селфије, сваки послодавац би једва дочекао таквог радника. Да апсурд буде још већи они сами себи уредно одређују висину плате а њихове плате су за дивно чудо десет пута веће од наших. Да ли ми као послодавци десет пута мање радимо од њих. Kако је могуће, зар је могуће, о да ли је могуће!!! Да је то моја компанија ја бих се отпустио и препустио све способнијим од мене.

Kад нам се тако управља компанијом, онда је нормално да имамо корупцију, неспособне институције(због неспособних кадрова), неефикасну управу, неажурне информације о свему, скидање пара са ваших рачуна без обавештења, кажњавање возача, предузетника, привредника, ђака, студената, пензионера… не би требало уопште да се чудимо, већ да предузмемо нешто по том питању јер колико наша компанија буде успешна толико ћемо ми добро живети.