Све што је штетно по интересе Републике Српске морамо одбацити, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, коментаришући одлуке Уставног суда БиХ.

На Народној скупштини неопходно је, каже, постићи консензус који мора бити ригорозан и по питању одбијања одлука високог представника које нису у складу са Дејтонским споразумом.

  • Ми ових дана пописујемо све што је урађено од стране високих представника или кроз наше споразуме и давање сагласности. Ми ћемо повући нашу сагласност из споразума о војсци, као и о ВСТС. Предложићемо и о томе ћемо одлучивати наредних дана да се кроз рушење Закона о војсци у року од неколико месеци формира Војска Републике Српске. То све имамо у складу са Уставом. Нема на свету места где се законом може срушити Устав, само покушавају нама да кажу да је то тако – рекао је Милорад Додик.

Истакао је да у Уставу БиХ пише да постоји Војска Републике Српске.

  • Ми смо покушали са овим експериментом, то није ишло. Упорно говоримо да је та БиХ експеримент, очигледно су се или помирили са тим да је ово у реду или нас неозбиљно схватају – нагласио је Додик.

Оставите Коментар