Уништиће све демократске тековине.

Заменик председавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић сматра да се у БиХ развија концепт шеријатске државе, који настоји да уништи све демократске тековине од Дејтона до данас.

– Хоће ли се ситуација даље заоштравати, не могу прогнозирати, али многи аналитичари упозоравају да се тај концепт развија – изјавио је Шпирић.

Он је истакао да се 25 година након Дејтона дошло у ситуацију да постоје људе који истовремено обављају законодавну и извршну власт.

– То напросто није концепт који БиХ може да издржи, без обзира колико се на томе инсистирало – напоменуо је Шпирић. Када је реч о формирању власти на нивоу БиХ, Шпирић наглашава да што се тиче СНСД то може бити учињено већ сутра.

Међутим, постоје додатна условљавања која су нас и након 11 месеци после избора удаљили једне од других – рекао је Шпирић

Да смо партнери имали бисмо конституисану власт. СДА јавно говори да смо партнери, а тајно подржава оне који су изгубили изборе пре 11 месеци. Овде је велики проблем што се покушава делегитимисати бирачка воља грађана Републике Српске. Према изборном закону, БиХ није изборна јединица, него су ентитети изборне јединице и за парламент БиХ и за Председништво БиХ – напомиње Шпирић.

Оставите Коментар