РЕПУБЛИКАНЦИ америчке државе Тексас позвали су са свог управо завршеног конгреса на одржавање 2023. године референдума о одвајању Тексаса од Сједињених Држава.

Тексашки републиканци су резолуцијом свог конгреса оптужили америчке демократе да су наместили председничке изборе 2020. године, односно – да Џо Бајден незаконито влада земљом.

У Тексасу издвајање из састава САД већ деценијама није никаква сензација.

Зато се The Washington Post на тамошње републиканце окомио само `украдених избора 2020“, тврдећи да и та оптужба показује колико су се републиканци удаљили од демократије.

А том листу смета што се Тексас спрема да не дозволи да се на његовој територији гласа колико год ко хоће не ппоказујући никаква документа или шаљући поштом попуњени гласачки листић у име било кога.

Тексашке републиканце демократе називају „ужасним“ и зато што хомосексуалност „ненормалним избором животног стила“ и што указују да не постоји медицинска/научна процедура којом се може потврдити да је нека особа трансгендерна.

У Тексасу напросто упозоравају: мушкарац који тврди да је заправо жена – то ничим не може доказати.

Тексашани такође желе да уклоне било каква ограничења за поседовање оружја. За демократе је то доказ да су „демони у људском облику“.

Тексашки конгрес је показао да на десном крилу америчке политике почиње израда, у ствари, нове политичке платформе. И да се та странка чисти од оних који не воле Доналда Трампа.

Републиканци, иначе, иступају са документом „Национални конзервативизам: изјава о принципима“.

Прва и главна тачка тог документа гласи: „Ми желимо да свет чине независнe нације“.

Оставите Коментар