Заменик градоначелника Горан Весић данас је са својом Покретном канцеларијом обишао општину Обреновац, односно насеље Барич.

Ово је прва таква акција, а очекује се да у наредном периоду обиђе више од 150 места на територији престонице. Он ће разговарати са грађанима о свим проблемима, а саслушаће и сугестије житеља свих прифрадских насеља у 17 београдских општина.

  • Проблеми не могу да се реше одмах, али ћемо све покушати да се што више ствари уради – каже Весић за „Новости“. – У Баричу ће у петак бити расписан тендер за нови вртић, пошто је тренутни можда и у најгорем стању у престоници. Деца ће привремено ићи у нови вртић у Белом Пољу, који ће бити отворен наредних дана. Такође се ради и 13 километара канализационе мреже и Обреновац ће постати прва општина у Београду где ће бити урађена комплетна канализациона и водоводна мрежа. Ради се и неколико улица, решавамо проблем по проблем. Биће урађена и зграда Месне заједнице у Баричу, где ће људи моћи да заврше и друге ствари, а не иду у центар Обреновца. Грађани су више од сат времена провели са замеником градоначелника, истичући проблеме са којима се сусрећу у Баричу.

Како је истакао Весић, сваког четвртка биће објављено где ће Покретна канцеларија бити током викенда. На спекулације одакле се финансира овај пројекат, заменик градоначелника имао је јасан одговор.

  • Адвокат Немања Алексић из Новог Сада узео је камп кућицу у закуп и дао ми је на коришћење – каже он. – Тако да она грађане Београда не кошта ништа. Преуредили смо је у канцеларију и наредна три месеца решавамо проблеме грађана. Њих је много, али ће се решавати један по један. Покретна канцеларија данас ће обићи и насеље Уровци, где ће заменик градоначелника такође причати са грађанима о разним проблемима.

Весић је говорио и о кандидатури за место градоначелника престонице.

  • Градоначелник престонице се од 2008. године не бира на директним изборима и у складу са резултатима локалних избора о првом човеку главног града одлучиваће странка. Није моје да о томе размишљам, мој посао је да радим најбоље што могу у интересу грађана и на то сам фокусиран – рекао је Горан Весић.

Ш. М.

Оставите Коментар