Нови пораз Гванжуа Р&Ф у националном шампионату од Вухана на домаћем терену (4:5), како преносе кинески медији, означио је прекид сарадње између овог клуба и тренера Драгана Стојковића Пиксија. Питање је тренутка када ће управа бившег шампиона најмногољудније државе света уручити отказ српском стручњаку, после чега би прослављени ас био слободан да уђе у преговоре са ФСС око преузимања селекторске функције.

Познато је да ће Пиксија на клупи Гванжуа наследити легенда кинеског фудбала и бивши репрезентативац Ли Бинг, који је већ два пута седео на клупи ове екипе као привремено решење.

Огромна плата Драгана Стојковића била је највећи камен спотицања, у преговорима прослављеног аса са челницима Фудбалског савеза Србије, око преузимања Орлова.

Наиме, Пикси је у Кини зарађивао 8.000.000 евра по сезони, али сада је дошло до прекида сарадње и више нема проблема да ступи у конкретне разговоре. Подсетимо, осим Стојковића, у конкуренцији за новог селектора били су: Љубиша Тумбаковић, Лозничанин Иван Јовановић, Славиша Јокановић (преузео Ел Гарафи из Катара) и селектор младе репрезентације Србије Горан Ђоровић.

Оставите Коментар