У обреновачком селу Стублина завршено је постављање водоводне мреже што је омогућило да свака кућа у том крају добије воду, а уједно су данас почели радови на последњих осам километара водовода од Грабовца до Бањана који, када буде завршен, више у Обреновцу ниједна кућа неће бити без воде.

То је изјавио заменик градоначелника Горан Весић након обиласка завршетка радова у Стублинама и почетка радова у Вукићевици и истакао да ће тај циљ бити остварен следеће године у ово време.

Весић је новинарима објаснио да се последњих осам километара гради од Грабовца до Бањана, укључујући Дрен, Орашац и Вукићевицу и додао да грађани тих места имају бунаре, али не и стабилно водоснабдевање.

Истакао је да је Град Београд заједно са општином Обреновац уложио ове године око 500 милиона динара у водоснабдевање у Обреновцу и додао да су у том месту од пет бунара које има њихов Водовод три ревилализована.

  • Веома сам срећан и поносан, с друге стране, мало ме је и стид што причамо о томе да је у 21. веку велика ствар што људи добијају воду, али то је ситуација коју смо затекли и то је ситуација која у овој земљи постоји деценијама и на нама је да тај проблем решавамо. Водоснабдевање је важно за сваког грађанина и срећан сам што ће Обреновац бити једна од општина у Београду која ће имати сваку кућу која ће бити снабдевена водом – рекао је Весић.

Говорећи о осталим пројектима у тој општини, Весић је навео да је Обреновац једина општина у Београду у којој свака школа има фискултурну салу и додао да је та општина по много чему напреднија од других.

Каже да локална власт има добре пројекте и зна да се избори за приоритете грађана, наводећи пример да је од 160 субвенција за пољопривреднике које је дао Град Београд чак 50 отишло у Обреновац.

Весић је најавио и да ће се у Обреновцу радити пијаца, иако су, подсећа, поједини опозициони одборници града критиковали ту одлуку.

Навео је да Обреновчани нису грађани другог реда и да заслужују исту инфраструктуру, пијаце, објекте као и грађани на Врачару или Старом граду.

  • Поред тога, најважнији пројекат за Обреновац је БГ воз, односно повезивање Обреновца преко БГ воза са центром Београда. То је пројекат који је вредан 1,2 милијарде евра и радимо, између осталог, повезивање са железничке станице у Земуну према Сурчину, да обухватимо Национални стадион и центар Сурчина и Аеродром Никола Тесла, а у наставку ћ та линија ићи према Обреновцу – рекао је Весић.

На тај начин ће, каже, све општине у Београду бити повезане као једна целина.

Напоменио је и да ће Обеновац, преко кредита који је Влада Србије добила од Кине, добити фабрику за прераду отпадних вода.

  • Та фабрика подразумева комплетну секундарну канализацију за целу општину Обреновац, што значи да ћемо коначно решити и проблем канализације у Обреновцу – додао је Весић.

Навео је и да су родитељи срећни што ће деца Београда од трећег до шестог разреда добити бесплатне таблете и дигиталне уџбенике.

Оставите Коментар