Због страха од показане снаге опозиције у предизборној кампањи за парламентарне изборе у Црној Гори, режим Мила Ђукановића, председника Црне Горе, практично уводи телекомуникациони мрак за опозицију, јер је поједине државне органе ангажовао да ултимативно од свих телекомуникационих оператера у тој држави захтевају блокирање појединих сервиса и телекомуникационих услуга, при чему би таква цензура била на снази до поноћи 30.08.2020. године, пише Глас јавности.

Оваква политичка одлука, а која је директно повезана са намером режима да изборни услови и начин вођења кампање не буду једнаки за све политичке актере, превасходно се односи на апсолутну забрану пласирања порука и медијског садржаја, посредством услуге A2P (applica/on to person), за коју се иначе плаћа одговарајућа надокнада.

Ђукановић, господар свега у Црној Гори, па сада и телекомуникационог простора, очигледно у страху од могућности да се на овај начин рекламира опозиција у Црној Гори, у тренутку када Национално координационо тело забрањује масовне скупове, тј. скупове одобрава само Ђукановићу, захтевао је да се у потпуности обустави овакав телекомуникациони саобраћај, осим за оне поруке које у себи садрже Мило Ђукановић, ДПС, Демократска партија социјалиста, Жељко Апрцовић, Никола Дивановић, док би се поруке које би у себи имале другачији садржај третирале као „нежељени саобраћај“.

Оваквим потезом, Ђукановић показује колико је очајан и на шта је спреман, како би сачувао своје богатство настало крађама и пословима које је уговарао у своје име и за свој рачун, а не за добробит Црне Горе, која је данас у озбиљној економској кризи из које ће се тешко избавити. Управо зато би, одлазећи господар свега, уколико је заиста политички јак колико мисли да јесте, требало да пусти овакав саобраћај, ако ништа друго, барем би се део новца, од пореза, слио у државну касу, јер поменуте услуге нису јефтине.

Оставите Коментар