Према сазнањима Гласа јавности, режим Мила Ђукановића има нови план након неуспеха са хапшењем владике Јоаникија.

Како сазнају, од кругова блиских врху криминогеног режима Мила Ђукановића, након пуштања на слободу владике будимљанско-никшићког Јоаникија и осморице свештеника Српске православне цркве (СПЦ), ухапшених по окончању величанствене литургије на празник Св. Василија Острошког, одржане у манастиру Острог 12. маја т.г, црногорске власти припремају нови паклени план – покушај стварања раздора између владике Јоаникија и митрополита црногорско-приморског Амфилохија. У том циљу, Ђукановићев режим планира да искористи мрежу подобних медија и таблоида, попут “Побједе” и “Дневних новина”, у којима ће пласирати тезу да је митрополит Амфилохије наводно препустио владику Јоаникија на милост и немилост режимске хоботнице и њених полицијско-тужилачких пипака, рачунајући да би то могло да доведе до расцепа између двојице највиђенијих великодостојника СПЦ у Црној Гори.

Иначе, задржавање владике Јоаникија и осталих свештеника у притвору практично до истека рока од 72 часа указује на размере лудила које је захватило црногорске властодршце, јер су се у овом случају понели као да је реч о неком окорелом криминалцу коме планирају да одреде притвор у трајању од 30 дана, а не о великодостојнику СПЦ који ужива немерљив и неупитан углед међу грађанима Црне Горе. Очигледно, привођење владике Јоаникија и других свештеника и изрицање мере притвора изведено је на крајње аматерски начин, наврат-нанос, што сведочи о намери да се то обави на брзину, што је пре могуће, а заправо о паници у редовима Ђукановићевог режима, који постаје свестан да не може победити у узалудној бици против цркве и верујућег народа.

Каква год била позадина ослобађања владике Јоаникија и свештеника СПЦ, евидентно је да је реч о огромној победи Српске цркве и њених верника над безумљем црногорских власти, што је потврђено и начином на који су окупљени грађани поздравили владику након пуштања на слободу. А пошто је владика најавио да је ово тек почетак борбе, извесно је да је у питању само једна од многих победа.

Оставите Коментар