Предложена резолуција о заштити Срба на Kосову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије јако је добро избалансирана и да ће бити послата у УН, рекао је председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, преноси „Срна“.

Стевандић је навео да је резолуција у складу са документима који су у вези са Бриселским споразумом и формирањем Заједнице српских општина, на чему ће Србија и сви њени пријатељи инсистирати.
„Ми ћемо зато овај документ да пошаљемо у УН, да га пошаљемо у Савјет Европе као и у Парламентарну скупштини Савјета Европе, и на све релевантне институције. Надамо се да смо послали примјер како Срби могу саборно да ђелују на темама које су надстраначке – рекао је Стевандић у завршној ријечи о приједлогу Резолуције о заштити Срба на Kосову и о територијалном интегритету и суверенитету Србије, који су посланици размотрили.“

Он је истакао да очекује да ће сви посланици гласати за предложену резолуцију, те захвалио свим посланицима који су учествовали у скупштинској расправи.

Стевандић је додао да ће обезбедити подршку за амандман СДС-а на резолуцију који говори да Народна скупштина Српске захтијева од највиших представника западних сила да неодложно покажу јасну демонстрацију порука косовским Албанцима и њиховој заједници да је сваки облик репресије у потпуности неприхватљив.

Оставите Коментар