Председник Русије Владимир Путин састао се са родитељима полицијског поручника Могамеда Нарбагандова кога су терористи убили у Дагестану средином јула. Снимак његове ликвидације, пронађен недавно након уништења терористичке групе, показао је невероватну храброст младог поручника.

Под претњом смрћу терористи су тражили да он позове друге колеге полицајце да одбију да раде у руској служби, он се на то насмејао и у камеру поручио „радите браћо“.

Нарбагандов је заробљен и убијен док се налази на камповању са групом пријатеља. Терористи су убили и једног његовог пријјатеља.

Након објављивања целог снимка ликвидације Нарбагандов  је проглашен за хероја Русије.

Путин се извинуо родитељима што је тражио да се види са њима док су у жалости али је рекао да је желео да стисне руку оних који су родили и васпитали таквог јунак.

– Он је прави херој, јуче сам потписао указ да буде  одликован Звездом хероја Руске Федерације. Он је херој јер не би сваки човек остао веран дужности и служби, остао веран свом народу под претњом смрти и егзекуције – рекао је Путин.

Путин је додао да само кукавица може да пуца у ненаоружаног човека, а да само прави херој може без страха да гледа смрти у лице. Он је рекао да никакве речи не могу да ублаже бол породице али да треба да буду свесни са људи шором Русије, који имају срце, саосећају са њима и диве се подвигу њиховог сина.

Извор: Правда