У част рођендана руског председника Владимира Путина на једној згради, прекопута америчке амбасаде у центру Москве, освануо је велики банер са натписом на енглеском језику: „Срећан рођендан, председнику број један“.

На банеру, који је прекрио неколико прозора московске вишеспратнице, налази се и портрет насмејаног Путина. Није познато ко стоји иза ове необичне честитке и ко је приредио такво изненађење, али нико не сумња да је овај гест привукао пажњу америчких дипломата.

Ово није први пут да руском председнику на овај начин честитају рођендан. Својевремено се огромни банер са Путиновим ликом појавио и на једном мосту на Менхетну у Њујорку. На њему су биле руска и сиријска застава, а на енглеском је писало – „миротворац“.

Руски председник данас слави 68 рођендан. За разлику од прошле године, када је уочи рођендана у друштву министра одбране Сергеја Шојгуа боравио у сибирској тајги, ове године Путин је рођендан прво обележио на радном месту у Москви, док ће остатак дана провести са породицом и пријатељима.

Данас је у Кремљ стигао и огроман број честитки од шефова држава и влада разних земаља, као и од руководиоца међународних организација. Рођенданску честитку Путину је упутио и председник Србије Александар Вучић, који му је пожелео добро здравље и поручио да веома цени све што ради за нераскидиво пријатељство и братство Србије и Русије.

Оливера Икодиновић

Оставите Коментар