Уз присуство породице, пријатеља и сабораца данас је на гробљу у Белом Потоку, подно Авале сахрањен легендарни официр Црвених беретки Никола Симић – Циго који је преминуо 11. фебруара у Београду од последица инфекције вирусом корона у 64. години.

Командант Книнџи Никола Симић- Циго је био један од великих српских патриота чије ће име бити трајно уписано у историју Републике Српске Крајине. Никола Симић-Циго је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату са својим саборцима часно стао у одбрану српског народа у Крајини.

Остаће упамћен као искрени родољуб који је храбро и неустрашиво водио своје борце у многобројним акцијама против хрватских паравојних, војних и полицијских формација и дао немјерљив допринос борби крајишких Срба за слободу.

Катастрофа која је задесила Републику Српску Крајину неће никада умањити часно испуњавање војничких и патриотских дужности Николе Симића – Циге и његових сабораца према свом народу. Никола Симић-Циго је дао велики допринос борби српског народа за слободу у Републици Српској и током НАТО бомбардовања 1999. Године.

Симић је био припадник МУП-а Србије, а у пензију је отишао као специјалац Противтерористичке јединице. Због његових заслуга држава га је више пута одликовала.

Оставите Коментар