У недељу 29. децембра Срби широм региона окупили су се на улицама и у храмовима да изразе неслагање са усвајањем спорног закона у Црној Гори. Протести са више хиљада или стотина учесника одржани су у Подгорици, Пљевљима, Гацку, Бару, Беранама, Херцег Новом, Фочи, Жабљају, Никшићу, Требињу, Палама, Лесковцу, Нишу…

Но, у интернет издањима главних и најчитанијих медија у Србији, са часним изузетком Вечерњих новостиКурира и Информера, готово да нема ни речи о овим дешавањима, која повремено попримају и драматичне обрисе јер су забележени и физички сукоби између грађана и полиције.

Но, ако смо од N1 и Блица могли очекивати да прећуткују и маргинализују ова дешавања, упадљиво је ћутање РТС-а, који не само што у дневнику овоме није посветио ниједну једину реч, већ се ни на његовом интернет порталу о поменутим дешавањима не може наћи готово ниједна информација.

Политика је отишла и корак даље, па пренела саопштење црногорске полиције под насловом ”грађани каменовали полицију у Црној Гори”, док се ниједном речју на њиховом сајту не помињу нити протести у Црној Гори, Републици Српској и Србији, нити чињеница да је полиција бацила сузавац на грађане окупљене код храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Тако се потврдило да грађани Србије не могу да рачунају да ће их два главна државна медија обавестити да њихови сународници гутају сузавац у суседној држави, за разлику од ситуације када полиција употреби сузавац у ХонгконгуВенецуели, или Египту,  што интернет тим редакције Радио телевизије Србије никада не пропусти да пренесе.

Оставите Коментар