Српска Десница основала је Градски одбор у Шапцу, а присутни делегати изабрали су Жељка Урошевића за председника шабачког одбора Српске Деснице.

Јединствена порука упућена јавности јесте да Српска Десница представља најснажнију националну снагу Мачванског округа! Шабац спада у једно од последњих упоришта некадашњих досовских властодржаца, оних који су до краја руинирали јака друштвена предузећа и тако уништили раднике, сељаке и средњи слој у народу. Долазак Српске Деснице на шабачку политичку сцену представља охрабрујући тренутак за људе читавог округа, а Шабац добија јединствену прилику да се коначно ослободи криминализованих локалних структура из редова бившег досовског режима оличених у градоначелнику Небојши Зеленовићу.

Српска Десница одржала је оснивачку Скупштину Градског одбора у улици Краљице Марије број 6, где се налази новоотворена канцеларија шабачких десничара, место где ће увек моћи да се састају национално свесни и зрело оријентисани Срби.

Председник Градског одбора Српске Деснице Жељко Урошевић поздравио је све присутне и захвалио се суграђанима на храбрости и несебичној помоћи коју су пружили да би се основао овако снажан национални одбор у Шапцу. Он је изјавио да су људи спремни да оборе Зеленовићеву криминалну клику и да ће имати пуну подршку Српске Деснице која се намеће као једина права српска патриотска опција. “Посебно ме радује то што велики број младих људи показује интерес за Српску Десницу и активно се укључује у рад организације!“

Окупљеним родољубима у Шапцу обратио се и мр Мирослав Радовановић, члан Политичког савета Српске Деснице који је позвао Србе на национално јединство. „Сваким даном Српска Десница постаје све јача политичка снага и видљиво је да људи у Миши Вацићу као младом политичару, препознају искреност у националном деловању која је пресудна одлика да би се дефинисао лидер десничарске оријентације!“

Лидер Српске Деснице Миша Вацић био је одушевљен дочеком са ватрометом, српским заставама и песмама који су организовали млади Шапчани испред канцеларије Српске Деснице. Пред више од 200 окупљених људи, Вацић је најавио ново српско свитање за Шабац. “Ово је снажна енергија која ће сутра омогућити победу Српске Деснице у граду испод легендарног Цера, ово су млади људи који су одлучили да остану у својој земљи како би је учинили бољом, лепшом и јачом у сваком смислу“. Лидер Српске Деснице је нагласио да смо овде сви браћа коју везује заједничка идеја, а то је љубав према Србији. „Као некада у Церској бици, тако ћемо и сада поразити све српске непријатеље“!

Миша Вацић подсетио је на недавна дешавања приликом оснивања одбора Српске Деснице у Бујановцу, када су поједине антисрпске, опозиционе странке и медији, његов говор назвали говором мржње. „Оно што сам рекао у Бујановцу, поновићу и овде – домаћи криминалци који се налазе на челним градским функцијама и већ 20 година пљачкају и отимају народну и државну имовину могу да почну да се селе одавде. Код вас у Шапцу то се односи на актуелног градоначелника Небојшу Зеленовића: “Њега је Вацић јавно прозвао да је у последње две деценије покрао и уништио многе фирме ради личног богаћења и својим нелегалним активностима, са својом жутом дружином упропастио многе раднике и њихове породице. „Зеленовићу поручујем да пакује ствари за затвор јер ми морамо стати корупцији на крај једном за увек!“

Председник Српске Деснице обећао је да млади људи неће морати да одлазе у иностранство када Српска Десница уђе у власт. “Морамо и можемо омогућити услове за препород малих и средњих предузећа, подстицати српског сељака и домаћина. Српска Десница ће посветити највећу пажњу женама, породицама са више деце, традиционалном васпитавању и усмеравати социјалну политику како би подстакли повећање српског наталитета!“. „Као лидер Српске Деснице, позивам вас да се активно укључите у политичку борбу за наш улазак у институције система, заштита српских националних интереса је тежак посао и ако будемо заједнички наступали имаћемо велике шансе за успех. Прилика да остваримо програмска начела Српске Деснице зависи искључиво од нас, нико други осим нас неће бринути о Србији и боље заступати наше интересе“.

Миша Вацић истакао је да Шапчани више нису сами у борби против мафијашке клике Небојше Зеленовића и да ће преостали пљачкаши из жутог периода бити поражени у Шапцу и на сваком другом месту у Србији. „Морамо разумети њихов анационални и антидржавни карактер и борити се свим силама да они више никада не буду на власти. Криминалац Зеленовић недавно ми је упутио увредљиву изјаву после наше изборне победе у Медвеђи где смо освојили 6,52%, наводећи како га је срамота што постоји Српска Десница и што он и ја живимо на истој планети!“. Својим доласком у „његов“ Шабац јавно сам га понизио јер оволико људи он не може окупити у свом родном месту. Хвала вам свима на подршци, наставите борбу против тираније Зеленовића који је политичка нула. Српска Десница поразиће издајнике уз помоћ фантастичних и искрених патриота попут вас. Живела Србија и живела Српска Десница!

Оставите Коментар