Стручњаци Централног научно-истраживачког института за прецизну машиноградњу (ЦНИИТОЧМАШ) руске одбрамбене корпорације „Ростех“ направили су нову муницију за заштиту оклопних возила од високо прецизног оружја, саопштава телевизија „Звезда“
Kако се објашњава, у случају избијања претње посада испаљује специјални заштитни пројектил који ствара завесу аеросол-диполних сметњи.

  • Муниција се може користити као део одбрамбеног наоружања постојећих и перспективних модела оклопних возила у свим климатским условима. Производ ће бити први пут представљен на форуму ‘Армија 2021’, а државна испитивања биће завршена ове године. Употреба нове муниције у комплету са савременим средствима за радио-електронску борбу повећаће способност опстанка оклопних возила на бојном пољу. Сигурни смо да ће новитет бити тражен на извозним тржиштима – саопштено је из руске компаније „Ростех“.

Заштитни слој муниције ослепеће системе за навођење високо прецизне муниције која лети према оклопном возилу, након чега она неће моћи да погоди тачно у мету. Очекује се да ће овај нови производ повећати отпорност оклопних возила на бојним пољима.

Kалибар нове муниције је 76 милиметара, а маса достиже 2,8 килограма. Густина комбиноване „завесе“ повећана је за 1,5 пута у поређењу са сличним производима. Осигурава заштиту од муниције са оптичким, термичким, радарским и ласерским навођењем.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар